Nové doklady o studiu od školního roku 2015/2016

Vážení rodiče a studenti,

od začátku nového školního roku dojde ke zrušení klasických papírových indexů, které byly na prokazování statutu studenta poněkud nepraktické. Výsledky zkoušení nyní budou zapisovány do inovovaného elektronického systému a do nového "Manuálu studenta Přírodní školy" (více informací obdržíte na a po úvodním výjezdu). 

Pro prokázání statutu studenta umožníme všem studentům zřízení ISIC karty. Tato karta představuje celosvětově uznávaný doklad o studiu. Průkaz vydává organizace ISIC Association pod záštitou UNESCO více než 60 let. Důležité pro naší školu je, že nabízí mnoho studentských výhod, které klasické potvrzení o studiu nemá. Navíc studenti budou moci čerpat tyto výhody kdykoliv, nejen na školních akcích.

Tato karta umí kumulovat některé funkce spojené se studiem - kromě základní funkce (průkaz studenta školy) funguje jako karta do městských knihoven, lze se s ní prokázat při nákupu studentských kupónů pro MHD, na základě jednání s jídelnou bychom jí chtěli využít místo klasických čipů pro odběr obědů.

Ve vztahu ke studiu mají význam slevy na nákup knih a učebnic v obchodních domech neoluxor, kanzelsberger, academia, dobrovský, slevy při návštěvách historických památek, kulturních akcí a sportovních center, včetně slev na vleky v zimní sezóně. Další slevy jsou poskytovány na oblečení, jídlo, kulturní akce, elektroniku, dopravu po celé ČR a další. Výše slev je obvykle  5 - 50%. Karta nabízí i slevy v zahraničí (více než 125 000 slev) nebo výhodné sjednání cestovních pojištění. Více o slevách najdete zde

Jelikož kartu zřizujeme jako škola (karta bude nést školní údaje a logo) je její pořízení výhodnější. Pokud by si student pořizoval kartu samostatně, vyšlo by její první pořízení a prodloužení každý rok na 300 Kč, navíc je třeba každý rok pořizovat kartu novou. Cena pro školy je 260 Kč, přičemž Přírodní škola uhradí za každého zájemce z řad studentů 110 Kč. Studenti by pak doplatili každý rok pouze 150 Kč. 

Pořízení karty samozřejmě není povinné. Slevy poskytované na tuto kartu, které budou v rámci školních akcí využívány, bude ale možné poskytnout pouze držitelům karty. Jiné studentské průkazy již ale vydávat nebudeme. Nadále zůstává možnost nechat si vystavit pro jednotlivé úkony potvrzení o studiu.

Karty budeme zřizovat druhý týden v září po návratu z úvodního výjezdu. Studenty ve škole vyfotíme, budeme potřebovat souhlas se zpracování osobních údajů (pro studenty mladší 15 let podepisují rodiče) a během několika dnů karty studentům předáme. Další informace sdělíme po návratu z úvodního výjezdu.

Přejeme klidné dny.

Gymnázium Přírodní škola